Restauracja
Restauracja Rakietowa to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie naszego miasta. Stworzona przez nas przestrzeń została utrzymana w nowoczesnej, niezwykle designerskiej aranżacji. Oprócz atrakcyjnego wyglądu zachwycamy naszych Klientów wybornym smakiem oraz niezwykłą estetyką wykonania serwowanych potraw. Zapewniamy Państwu zróżnicowane menu bogate w potrawy pochodzące z różnych stron Europy, jak również dania typowo polskie. Oryginalne receptury, wyjątkowa pasja, z którą podchodzimy do gotowania, a także zdobywana latami wiedza sprawiają, że gotujemy wyjątkowe potrawy, które są w stanie oczarować kubki smakowe nawet największych smakoszy. Szef Kuchni codziennie dba o wysoką jakość serwowanych dań, a co za tym idzie – zadowolenie odwiedzających nas Gości. Uwzględniając zróżnicowane preferencje, nieustannie podążamy za trendami, by tworzyć dania spełniające oczekiwania nawet najbardziej wymagających Klientów. Oferujemy również możliwość organizacji wszelkiego rodzaju przyjęć okolicznościowych, zgodnie z indywidualnymi ustaleniami Klientów. Wszelkie pytania prosimy kierować pod adresem mailowym: biuro@terminalhotel.pl
Zapraszamy codziennie od godziny 15:30 do 22:00.
Menu A’la carte
PRZYSTAWKI
Grzyby portobello | jajo poche | szalotka | boczniaki | pieczarka portobello | grzyby shimeji | ziemia jadalna
29,- PLN
Tatar wołowy | pikle marynowane | majonez szczypiorkowy | żółtko | popcorn z kaszy gryczanej
41,- PLN
Krewetki w panko | dresing chili | rukola i roszponka cherry | parmezan | cytrusowy winegret
42,- PLN
ZUPY
Krem z pieczonej pietruszki i pasternaka | chipsy ziemniaczane| oliwa cytrusowa
18,- PLN
Zupa ogonowa z wieprzowiną i wołowiną | julienne z warzyw | słodka śmietana | gremolata czosnkowo-pietruszkowa
22,- PLN
DANIA GŁÓWNE
Stek z kalafiora | czarna soczewica | warzywa grillowane w oliwie szczypiorkowej
30,- PLN
Filet z kaczki w teriyaki | puree jabłkowe | sos wiśniowy | pieczone warzywa | puder arachidowy
48,- PLN
Kurczak supreme sous vide | maślane ziemniaki | młoda kapusta zasmażana z pomidorami | demi-glace
51,- PLN
Polędwiczki wieprzowe otulone boczkiem sous vide | ravioli z borowikami w sosie gorgonzola | grillowana cukinia | demi-glace | szczawik krwisty
52,- PLN
Policzki wołowe w czerwonym winie | puree pietruszkowe | sos demi-glace | warzywa korzeniowe pieczone | listki krwistego barszczyku | zielona oliwa
72,- PLN
DANIA RYBNE
Filet z dorsza z podgrzybkami | bulion grzybowy | kluseczki ziemniaczane | szczypiorek | kwaśna śmietana
42,- PLN
Sandacz w grzybowej panierce | sałatka z czarnej soczewicy | listki szpinaku | grillowane warzywa | zielona oliwa
51,- PLN
SAŁATKI
Bukiet sałat z płatkami polędwicy wołowej | sos balsamiczny | pomidorki koktajlowe | listki krwistego barszczyku | popcorn gryczany
31,- PLN
MAKARONY
Spaghetti sepia z krewetkami | pasta truflowa | szalotka | pomidorki cherry | białe wino | germolata | grana padano | prażone pistacje
42,- PLN
Pappardelle szpinakowe z burratą | szalotka | listki szpinaku | pulpa pomidorowa | oliwki
42,- PLN
DESERY
Tarta czekoladowa z serkiem mascarpone | owoce sezonowe | puder z białej czekolady
19,- PLN
Fondant karmelowy | mus malinowy | owoce | lody waniliowe
18,- PLN
Menu dla dzieci
Panierowane polędwiczki z kurczaka | frytki | ketchup
19,- PLN
NAPOJE
Karta dostępna w Restauracji